GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2019 Cuma 08:46

Başkan Demirezen o birliğin yönetiminde: Termal turizm canlanıyor

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin yönetimine seçilen Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Ergenli ve Derekey’de Ilıca bölgesinde sıcak suyu sağlık ve turizm için kullanacağız. Seracılık ve ısıtmaya yönelik projelerimiz var” dedi.

EGEDESONSÖZ- Başkanlığına,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçildiği Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin yönetimine İzmir’den sadece Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen girdi. Türkiye’de farklı il ve ilçelerin yer aldığı birlik ilk kez İzmir’den temsilci almış oldu.

Bayındır Belediye Başkanı Demirezen ilçenin jeotermal potansiyelinin yüksekliğine dikkat çekerken birlikte tüzük değişikliğiyle birlikte jeotermal konusuna yenilenebilir enerjilerin de eklendiğini söyledi. Bayındır’ın her açıdan zengin olduğunu dile getiren Demirezen, “Bayındır’da Ilıca Bölgesi dediğimiz bir yer var. Ergenli ve Derekey’de kaynaklarımız bulunuyor. Buralarda düzenlenmesi gereken tesislerimiz var. Fakat turizm ve sağlık açısından yeterli kapasitesi yok. Eski, atıl tesislerimizi yıkacağız. Yerine villa tipi evler yapıp bölgeyi sağlık turizmine açacağız. Bunun için proje hazırlıklarına başladık. İzmir Valiliği ve İZKA’ya projelerimizi sunacağız. Şu anda bölgede 300 metrede 57 derece sıcaklıkta su çıkıyor. Biz daha derinlere inerek suyun ısısını arttırmayı planlıyoruz. Böylece, suyu sadece termal ve turizmde değil ısıtma ve seracılıkta da kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Bayındır’ın sadece tarım ve hayvancılık potansiyelinin bulunmadığını turizm ve sağlık konularında da hedeflerinin olduğunu anlatan Demirezen, sıcak suların Türkiye’de sayılı olduğunu 24 çeşit mineral ile adından söz ettirdiğini söyledi. Demirezen, “Yerel yönetimler olarak bize düşen bu potansiyeli ayağa kaldırmaktır. Bayındır’da iş ve aş imkanları da böylece çeşitlenecektir” ifadelerini kullandı.